Forsæt til indhold

Uventet besøg af stort krydstogtskib med 4.900 gæster

12. maj 2023

Det var egentlig ikke planen, men med meget kort varsel skulle et af verdens største krydstogtskibe anløbe Aarhus Havn.

Normalt er krydstogtanløb planlagt i god tid. Men et af verdens største krydstogtskibe, AIDAnova, ændrede pludselig planer og meldte sin ankomst kun 48 timer inden anløb i havnen. Det skabte travlhed hos både Aarhus Havn og VisitAarhus.

Vi modtog et opkald onsdag, hvor vi fik besked på, at krydstogtskibet gerne ville anløbe Aarhus fredag tidlig morgen. Herfra gik det virkelig stærkt, og vi har sammen med VisitAarhus arbejdet hårdt for, at det kunne lade sig gøre”, fortæller Morten Kusk, der er Commercial Manager hos Aarhus Havn, og manden der modtog opkaldet.

AIDAnova er 337 meter langt og 58 meter bredt. Ombord var hele 4.900 passagerer og 1.400 besætningsmedlemmer.

Vi har aldrig nogensinde prøvet at tage imod så stort et krydstogtskib på Aarhus Havn før, så det var selvfølgelig noget særligt. Skibet er for stort til at kunne lægge til kaj på vores normale krydstogtkaj, så der skulle pludselig findes plads på den øvrige del af havnen og på meget kort tid etableres den nødvendige infrastruktur. Det hele lykkedes med en stærk holdindsats”, siger Morten Kusk.

De mange uventede passagerer ankom til et solbeskinnet Aarhus og blev budt velkommen af guider og frivillige, som hurtigt blev mobiliseret af VisitAarhus.

”Vores gæsteservice-team fik pludselig meget travlt med at arrangere velkomst og ture til gæsterne. Vores mange frivillige var heldigvis også klar på at træde til med kort varsel, og fredag stod 20 frivillige ReThinkers, seks velkomstværter og en række guider klar til at tage imod de mange gæster. Jeg er rigtig stolt af, at vi sammen med Aarhus Havn lykkedes med at blive klar og kunne give de mange gæster fra AIDAnova en god velkomst her til Aarhusregionen,” siger Pia Lange Christensen, der er direktør hos VisitAarhus.

AIDAnova er bygget i Tyskland og er verdens første oceangående krydstogtskib, der er bygget med et LNG-system. Det sejler dermed med flydende naturgas. Krydstogtskibet er som det første blevet tildelt miljømærket ”Blauer Engel” af den tyske regering.

Foto: Peter Oddershede Pedersen, VisitAarhus

Læs vores andre nyheder

Udforsk havnen