Forsæt til indhold
Lufttfoto Multiterminalen

Fuld aktivitet i Multiterminalen

Oprettet dato: 20. april 2022

I 2021 håndterede Aarhus Havn i snit mere end 1.000 tons gods hver eneste time – året rundt. De 10 millioner tons gods, som vi løftede over kaj i 2021, er ny rekord i godsomsætning, og vores toptunede Multiterminal er en af grundene til, at det kunne lade sig gøre.

Den høje aktivitet er fortsat i 2022. Derfor har vi har sendt vores dronefotograf ud på kajen for at fange aktiviteterne på en helt almindelig dag i Multiterminalen.

I Multiterminalen håndterer vi typisk korn og foderstoffer, men også kul, gødning og projektgods til for eksempel fabrikker og vindmølleparker. Multiterminalen har en dybde på 13,5 meter og kan anløbes af hele fem skibe af Panamax-størrelsen (op til 250 meter) på én gang. På kajen står flere svingkraner med dobbeltarms-vippesystemer klar til at betjene skibene.

Havnens nye mobilkran, der er 14 meter lang og vejer 420 tons, er også i fuld gang. Mobilkranen er en hybridkran, som kan operere 100% elektrisk og er udstyret med en mobil undervogn, så den kan transportere sig mellem terminalerne. Selvom kranens grundareal er 216 m2, har den en lille drejeradius, så vores kranoperatører nemt kan manøvrere med den.

Se dronevideoen fra Multiterminalen her.

Læs vores andre nyheder

Udforsk havnen