Forsæt til indhold
Kranførerlærling Ved Kran

En hverdag som kranførerlærling på Danmarks største erhvervshavn

Arbejdspladsen er et fedt sted at være

Kranerne på Aarhus Havn står sjældent stille. Der er derfor også meget at se til som kranførerlærling. Men det passer godt til Kristian, der også fremhæver, at arbejdet sker i godt selskab med dygtige kollegaer:

“ Jeg er rigtig glad for mine kollegaer, for de sørger altid for, at man bliver set og kommer med ud på mange forskellige opgaver. Der er aldrig to dage, der er ens. Og jeg lærer rigtig meget af det store ansvar, jeg får. Det er vildt at arbejde på havnen, for den er kæmpestor. Jeg synes bare, at arbejdspladsen er et fedt sted at være, og jeg bliver altid overrasket af størrelsen på havnen”, lyder det fra Kristian, der ser frem til snart at blive færdiguddannet.

“Jeg synes, at kranfører-faget er rigtigt spændende, og jeg har tænkt mig at fortsætte i faget. Jeg har været så heldig at få et fast job på havnen efter min læretid. Det er jeg virkelig glad for. Jeg vil gerne være et sted, hvor jeg kan udvikle mig, lære noget nyt og blive klogere. Det kan jeg på Aarhus Havn”.

Kristian er én af i alt fem lærlinge hos Aarhus Havn. Udover kranførerlærlinge er der også ansat smede- og elektrikerlærlinge.

15.03.2023

Der arbejder mange forskellige mennesker på Danmarks største erhvervshavn. Mennesker med forskellige uddannelsesbaggrunde er alle med til at løse den daglige drift og udvikle havnen til gavn for erhvervslivet.

Blandt de mange ansatte er lærlingene. En af dem er Kristian Krogh, der er kranførerlærling. Kristian er 25 år gammel og ved at uddanne sig til kranfører. En hverdag som kranførerlærling byder på mange forskellige opgaver. En stor del af tiden foregår dog i førerhuset på en af havnens kraner, eller med at sikre, at mekanikken på kranerne virker:

“Mine dage på havnen er meget forskellige. Enten kører jeg kran, eller også laver jeg vedligehold på meget af havnens udstyr. Og ellers hjælper jeg tit smedene med deres vedligehold på kranerne. Der er bestemt nogle opgaver, som er sjovere end andre. Men heldigvis er langt de fleste opgaver sjove og fede. De mange forskellige opgaver betyder, at jeg kan inddrage meget mere fra min tidligere uddannelse som smed, end hvad jeg havde troet. Det er jeg meget godt tilfreds med, da jeg godt kan lide at bruge mine færdigheder med hænderne”, fortæller Kristian om arbejdet på havnen.

Læs vores andre nyheder

Udforsk havnen