Forsæt til indhold

Ny mobilkran i brug

Oprettet dato: 9. november 2021

Aarhus Havns nye 420 tonstunge og bæredygtige mobilkran gennemførte sin første operation, da den for ALC flyttede ca. 1800 tons rapsfrø fra et bulkskib til Multiterminalen.

Operationen forløb upåklageligt, og der var kun behov for mindre justeringer undervejs. Dermed fik to dygtige kranførere vist, hvad de længe har trænet til. Mobilkranen var ved den pågældende operation udstyret med en 16 m3 grab, men den kan anvendes med alverdens forskelligt tilbehør og kan derfor bruges til mange forskellige godstyper. Desuden har den en højde og et udlæg, så den også kan betjene de allerstørste bulkskibe, der anløber Aarhus havn.

Mobilkranen er primært indkøbt til at operere på Omniterminalen, hvor den vil køre 100 pct. på el fra det elnet, der er lagt ud på terminalen. Men kranen kan også flyttes til andre terminaler – herunder Multiterminalen, hvor den vil være forsynet med to såkaldte power packs, der leverer strømmen.

Selv om mobilkranen er en kæmpe, er den særdeles mobil og fleksibel, idet den er udrustet med en mobilundervogn, hvilket vil sige, at alle hjulbogier kan drejes, så kranen selv med sit meget store grundareal (ca. 216m²) nemt kan flyttes. Desuden kan den dreje meget skarpt med en lille drejeradius og dermed foretage krabbekørsel i op til 50 grader.

Læs vores andre nyheder

Udforsk havnen