Forsæt til indhold

Vores arbejdsplads

Prøv at se på dit tøj og dine sko eller på nogle af de ting, du omgiver dig med som fx elektronik, møbler eller fødevarer. Du vil nu helt sikkert få øje på produkter, der er nået frem til dig via Aarhus havn. En stor del af de danske forbrugsvarer kommer ind i landet via havnen i Aarhus, ligesom en markant del af dansk eksport afskibes via havnens finmaskede net af sejlruter ud i hele verden.

Landets største erhvervshavn

I dag er Aarhus havn landets største erhvervshavn, der udgør et markant areal i Aarhus Kommune. En undersøgelse fra Syddansk Universitet viser, at havneaktiviteterne samlet set genererer mere end 17.000 arbejdspladser. Desuden bidrager de forretningsmæssige aktiviteter med en årlig værditilvækst på ca. 6 mia. kroner.

Havnearbejder med vinkelsliber (1)

Et unikt sted at arbejde

Aarhus Havn er en unik arbejdsplads på mange måder. Vi er en arbejdsplads, der er en markant del af Aarhus og selve bybilledet med de store kraner og skibene, der dagligt anløber havnen.

Vi er en organisation med ca. 100 ansatte, og vi har mange forskellige uddannelsesbaggrunde og specialistkompetencer, der tilsammen giver os en bred faglighed. Vi har fx håndværkere, servicefolk, ingeniører samt maritime- og administrative medarbejdere, der samarbejder på tværs af afdelinger om at løse opgaverne i hverdagen.

Vores differentierede uddannelsesbaggrunde og den store erfaring, der er i organisationen, ser vi som en styrke, der gør, at vi i fællesskab kan løse de forskellige arbejdsopgaver, vi møder i hverdagen - både de planlagte og de uforudsete, som der er masser af på en havn.

Lods på vej ombord på containerskib

Mød nogle af vores medarbejdere

"Forestil dig de store kraner med deres lange giraf-lignende halse, der rækker højt op i luften, næsten forsvinder op i skyerne. De store skibe, der langsomt driver ind og ud af havnen, containerskibene der manøvrerer sikkert ind til kaj. Arbejdet med at losse og laste skibene og placere containerne på terminalen. Den måde det hele kører på – frem og tilbage, frem og tilbage. Den der rytme, der er i det, det er fascinerende. Og følelsen af, at alt det der, der er min havn, det er der jeg arbejder – det bliver man stolt ved. Havnen er en fantastisk arbejdsplads, det skal der ikke være tvivl om, og jeg ville være ked af at skulle herfra." - Christian Andersen, Vedligeholdelsestekniker

Containerkraner ved solnedgang

”Den der særlige ånd der er hernede, der er en særlig humor og en mangfoldighed af forskellige mennesker, men alle er venlige og man har en oplevelse af, at alle vil gøre deres bedste for at hjælpe – det er unikt.” - Peter Byriel, Havneassistent

Lods Sejlads

”Jeg synes, at Aarhus Havn er en meget mangfoldig organisation, og det giver nogle dynamiske fordele og en god energi. Vi er mange forskellige faggrupper, og når det lykkedes at få alle vores forskelligheder (positivt ment) til at spille sammen, så skaber vi nogle gode driftssikre produkter for vores kunder og os selv. Der er mange sjove ideer og projekter rundt omkring i krogene, og det er sjovt at være med til at gøre dem til virkelighed.” - Anders Tommer Eriksen, Anlægsingeniør

Aarhus Havns Customer Coordination Centre

Bliv en del af Aarhus Havn