Forsæt til indhold

Verdens største kølehusvirksomhed til Aarhus havn

Oprettet dato: 27. oktober 2020

Lineage Logistics, der er verdens største virksomhed indenfor håndtering af køle- og frysehusprodukter samt temperaturreguleret logistik, har opkøbt Lundsøe Køl og Frys A/S. Opkøbet er blandt andet motiveret af Lundsøe Køl og Frys A/S´ tilstedeværelse på Aarhus havn.

Lineage Logistics, der har hovedkvarter i Michigan i USA, råder over 53,8 mio. kubikmeter køle-og frysefaciliteter i Nordamerika, Sydamerika, Europa, Asien, Australien og New Zealand. Virksomheden leverer innovative løsninger indenfor køle- og frysehushandling, herunder transport, fortoldning, havnelogistik, sortering, forarbejdning, produktion og relaterede værdiskabende ydelser.

Kundechef Nicolai Krøyer fra Aarhus Havn glæder sig til samarbejdet med den verdensomspændende kølehusvirksomhed. Han peger på, at det seneste års markante vækst i antallet af reefercontainere, der er håndteret på Aarhus havn, skaber et godt grundlag for en ny aktør på havnen.

”De seneste 3 år har vi øget vores containeromsætning med 26 pct. og store dele af omsætningen er fødevarer. Vi har fået Grønlandstrafikken til Aarhus, hvilket giver en øget omsætning af fiskeprodukter og samtidig er eksporten af både mejeri- og kødprodukter steget markant,” fortæller Nicolai Krøyer.

Opkøbet placerer for første gang Lineage Logistics på Danmarkskortet, og på Aarhus havn overtager man en køle- og frysehusvirksomhed, der på kort tid er vokset ud af sit nye og topmoderne 4000 kvm. store frysehus. Lundsøe Køl og Frys indviede således 10.000 nye pallepladser 1. juni 2019 og to måneder senere var kapaciteten udsolgt. Men Lundsøe har allerede tegnet etape 2 med yderligere 17.000 pallepladser, ligesom der er planer om en etape 3 med første spadestik i 2022, og opkøbet ændrer ikke på disse udviklingsplaner på Østhavnen i Aarhus.

Læs vores andre nyheder

Udforsk havnen