Forsæt til indhold

Velbesøgt rejsegilde for nyt landstrømsanlæg til krydstogtskibe

25. januar 2023

Tirsdag d. 24. januar inviterede Aarhus Havn til rejsegilde for det nye landstrømsanlæg til krydstogtskibe. Her fik deltagerne mulighed for at se det nye anlæg fra tætteste hold og stille sulten med en pølse fra Havnens Perle.

Anlægget markerer, at det fra april 2023 bliver muligt for krydstogtskibene, der anløber Aarhus Havn, at vælge et grønnere alternativ til dieselmotorerne. Landstrømsanlægget til krydstogtskibe er opført i samarbejde med PowerCon A/S og Konstant Net A/S. Det er det første af sin slags i Danmark fortalte Anne Zachariassen, COO ved Aarhus Havn, i sin tale ved rejsegildet:

”Landstrømsanlægget er det første til krydstogtskibe i Danmark. Og i de næste par år, vil det også være det eneste.”

På billedet ses fra venstre Simon Stær Kircheiner fra Konstant Net A/S, COO ved Aarhus Havn Anne Zachariassen og Jacob Bjarkam fra PowerCon A/S, foran tilkoblingsstationen på krydstogtkajen

Det nye landstrømsanlæg er medfinansieret af EU-CEF-midler og Aarhus Kommunes Klimafond. Det bidrager til, at Aarhus Havn tager et stort og vigtigt skridt i arbejdet mod at blive Østersøområdets mest bæredygtige havn.

Dette arbejde fik gæsterne til rejsegildet muligheden for at se fra nærmeste hold. Her blev der fortalt og forklaret om teknologien bag, og hvordan det kommer til at fungere i praksis, når krydstogtskibene ligger til kaj i Aarhus.

Både PowerCon A/S, Konstant Net A/S og Aarhus Havn udtrykte til rejsegildet stor tilfredshed med projektet og det samarbejde, der har været mellem parterne.

”Da vi tog den endelige beslutning i efteråret 2021, var det på en noget usikker grund. Vi havde ikke haft et krydstogtskib i to år. Men nu står vi foran en rekordsæson med 70 anmeldte krydstogtskibe, hvor rigtig mange af dem er klar til at tage landstrøm. Det er derfor så utroligt vigtigt, at vi bliver klar – og det gør vi takket være en ihærdig indsats fra mange af jer. Der skal i den forbindelse lyde en særlig tak til PowerCon og Konstant for jeres fleksibilitet og gode samarbejde”, – sagde COO Anne Zachariassen til de fremmødte ved rejsegildet.

Her ses Jacob Bjarkam fra PowerCon i færd med at fortælle om tilkoblingssystemet.

Læs vores andre nyheder

Udforsk havnen