Forsæt til indhold

T-kryds gøres permanent

Oprettet dato: 12. maj 2021

Det er blevet lettere at være trafikant i krydset ved Mindet. Det viser forsøget med at omdanne krydset til et T-kryds med begrænset adgang til og fra Sydhavnsgade i myldretiden. Derfor vil rådmand Bünyamin Simsek nu bede byrådet om at gøre den nuværende indretning af krydset med begrænset adgang mellem DOKK1 og Sydhavnsgade permanent.

Forsøgsperioden begyndte i 2019, og siden har Teknik & Miljø ved hjælp af termiske kameraer og fysiske observationer konstateret, at langt færre kommer på afveje og skaber farlige situationer for de øvrige trafikanter. Helt konkret viser evalueringen, at trafikken flyder bedre, og at både letbanen, bilister, fodgængere og cyklister nu færdes mere uproblematisk i området.

Det indgår i indstillingen, at Teknik og Miljø løbende vurderer, om trafiksituationen i området ændrer sig, så det giver anledning til yderligere justeringer. Sker dét, vil eventuelle ændringer koordineres med Aarhus Havn og Østjyllands Politi, der sammen med Aarhus Kommune er myndigheder på indretningen af vejene i området.

Læs vores andre nyheder

Udforsk havnen