Forsæt til indhold

Fritidsfiskere får nye muligheder på Aarhus havn

Oprettet dato: 24. november 2020

Aarhus Havn åbner i dag en helt ny fiskeplatform for enden af Østhavnsvej, hvor byens lyst- og fritidsfiskere får flot udsigt til Aarhus Bugten og Molslinjens færger, når de sejler til og fra den nye færgeterminal.

Fiskeplatformen, der er 12 meter lang og 2,5 bred, er placeret yderst på Østmolen. Den har god tilgængelighed – også for gangbesværede, idet der er etableret en rampe fra fortovet. Desuden er der anlagt parkeringsplads umiddelbart bagved og små cykelstativer for enden af cykelstien, så lystfiskerne kan ankomme både til fods, på cykel og i bil.

Havnedirektør/CEO Thomas Haber Borch håber, at lystfiskerne tager godt imod den nye fiskeplatform.

”Jeg glæder mig over, at det kan lade sig gøre at tilbyde fritidsfiskeri på Danmarks største erhvervshavn. Fordi vi modtager international skibstrafik, skal vi leve op til meget strenge sikringskrav, og derfor er store dele af havnen lukket for offentligheden. Men til gengæld bestræber vi os på at finde løsninger og muligheder for at tilbyde borgerne adgang, hvor det er muligt. Og det er den nye fiskeplatform et godt eksempel på, ” siger Thomas Haber Borch.

Han kan desuden oplyse, at fiskeplatformen er designet med en bølgebryder-kant til at modstå høje bølger fra Molslinjens katamaranfærger. Men det har vist sig at være næsten overflødigt, idet vandet er så dybt på stedet, at færgerne kun giver mindre dønninger på vandoverfladen.

Det er Aarhus Havn, der har bygget fiskepladsen, og i planlægningsfasen har man rådført sig med formanden for Østjyske Lyst- og fritidsfiskere Arne Bager. Hans bud er, at der er ca. 5000 lystfiskere i Aarhus, idet Facebook-gruppen ”Fiskeri på Aarhus havn” tæller et sådan antal. Hans egen forening har ca. 1000 lystfiskere som medlemmer.

Den nye fiskeplads er konstrueret efter samme grundprincipper som den, Aarhus Havn byggede til lystfiskerne på Sydmolen i foråret 2019. Den er dog kun otte meter lang og således lidt mindre end de nye.

Læs vores andre nyheder

Udforsk havnen