Forsæt til indhold

Endnu et år uden krydstogt

Oprettet dato: 14. juli 2021

Selvom flere rederier havde meldt deres ankomst og var klar til at sejle gæster til Aarhus, betyder en ny bekendtgørelse højst sandsynligt, at Aarhus Havn for andet år i træk ikke vil modtage ét eneste krydstogtskib.

Bekendtgørelsen, der trådte i kraft ultimo juni og er gældende i Danmark frem til 20. august, tillader kun landgang af passagerer fra krydstogtskibe, hvis samtlige gæster over 16 år er færdigvaccinerede med vacciner, der er godkendt af det europæiske medicinagentur.

Flere tyske rederier har haft et ønske om at sejle til Aarhus i år, men fordi deres gæster ikke nødvendigvis er færdigvaccineret, men kun er ombord i kraft af et coronapas, kan passagerne ikke gå ikke gå i land og besøge butikker og seværdigheder i Aarhus på grund af den nye bekendtgørelse. Og dermed er det ikke interessant for krydstogtsrederier at anløbe Aarhus.

Nogle få rederier har anmeldt deres ankomst efter udløb af bekendtgørelsen d. 20. august, men det er endnu uvist, hvilke regler, der gælder til den tid og dermed uvist, om der overhovedet kommer krydstogtgæster til Aarhus i år.

Læs vores andre nyheder

Udforsk havnen