Forsæt til indhold

Ny grøn færgeterminal er åbnet

Oprettet dato: 11. november 2020

I dag har Molslinjen åbnet sin splinternye færgeterminal, som Aarhus Havn igennem de seneste to år har bygget til rederiet på Østhavnen i Aarhus. Det blev katamaranfærgen Express 3, der i morges klokken 05.45 blev den første til at sejle ud fra den nye færgeterminal. Forinden havde en lang række biler fundet vej til den nye terminal ad Østhavnsvej, som Aarhus Havn har opgraderet til en firesporet vej på strækningen mellem viadukten på Marselis Boulevard og færgeterminalen. Fra i dag vil der årligt køre 1,5 mio. personbiler ad Østhavnsvej til og fra Molslinjens færger – side om side med den sædvanlige havnetrafik.
Adm. direktør Carsten Jensen peger på, at Molslinjens flytning vil give det meget trafikerede kryds ved Nørreport et tiltrængt pusterum, fordi Molslinjen nu er flyttet til Østhavnen.
”Jeg tror på, at trafikken i Aarhus vil blive lettere. Og jeg håber, at mange af vores kunder vil opleve, at turen til den ny færgeterminal bliver hurtigere, fordi de undgår Nørreport-krydset. For dem vil turen ad Åhavevej og Marselis Boulevard føles befriende,” siger Carsten Jensen
Han glæder sig over den nye færgehavn med lange lige baner, store ramper og nem til- og frakørsel hele vejen fra motorvejen.

”Det er en meget effektiv havn, men det er også en grønnere havn. Vi har fået etableret landstrøm til færgerne, vi har solceller på husene og lynladestation til elbiler. Desuden er distancen mellem Aarhus og Odden blevet lidt kortere, hvilket betyder, at vi skal bruge mindre brændstof og som følge heraf får vi et mindre CO2-aftryk,” fortæller Carsten Jensen.

Læs vores andre nyheder

Udforsk havnen