Forsæt til indhold

Håndtering af fast og flydende bulk

Danmarks største offentlige bulkhavn

Aarhus Havn er Danmarks største offentlige fast-bulkhavn. Vi håndterer fast og flydende bulk flere forskellige terminaler: Bulkterminalen, Multiterminalen, Omniterminalen og Olieterminalen.

Korn og foderstoffer

Bulk- og Multiterminalen håndterer vi typisk korn og foderstoffer, men fx også kul, gødning og projektgods. Terminalerne kan anløbes af hele fem skibe af Panamax-størrelsen på én gang, og på kajerne står flere portaldrejekraner med dobbeltarms-vippesystem klar til at betjene skibene.

Ship-to-ship

Vi tilbyder også ship-to-ship-operationer (STS), hvor bulk-godset (fx biobrændsel) kommer til havnen med store skibe og her omlastes til mindre skibe (eller pramme), der derefter sejler godset til andre havne – typisk med mindre vanddybde. STS-operationer foregår med vores containerkraner og med samme høje effektivitet og produktivitet, som vi præsterer ved containeroperationer – dvs. mange hurtige og tunge løft per time og dermed lave håndteringsomkostninger.

Omniterminalen

Omniterminalen har vi anløb af selvlosserskibe med sten og grus. I foråret 2020 er der indkøbt en 420-tons tung mobilkran, der primært skal arbejde på Omniterminalen, men den kan også supplere de øvrige kraner på andre terminaler.

Olieprodukter

Olieterminalen anløbes af tankskibe, der losser både vegetabilske og mineralske olieprodukter gennem avancerede rørsystemer. En global fødevareleverandør bearbejder store mængder vegetabilske olier og fedtstof på deres fabrik på Aarhus havn, ligesom en række virksomheder tilbyder opbevaring af flydende olieprodukter i deres tankanlæg på havnen.

Jesper Skatka

Commercial Manager

For mere information om forretningsområdet fast bulk, kontakt Jesper Skatka.

Mail: [email protected]

Mobil: 20 60 37 81

Morten Kusk

Commercial Manager

For mere information om forretningsområdet flydende bulk, kontakt Morten Kusk.

Mail: [email protected]

Mobil: 20 60 52 76

Læs mere i vores forretningsbetingelser og kranvedtægter

Publikationer

Bliv klogere på vores serviceydelser

Udforsk vores andre forretningsområder