Forsæt til indhold

Til vands

Aarhus havn fungerer som knudepunkt for en lang række destinationer. Om det er Molslinjen, Samsø Færgen eller de helt store krydstogt færger, så tager vi glædeligt imod.

Den hurtige forbindelse til Sjælland

Verdens største hurtigfærger sejler i fast rutefart mellem Aarhus havn og Sjællands Odde. Færgerne har adskillige daglige afgange fra tidlig morgen til sen aften.

Fra Aarhus havn kan du på kun 1 time og 20 minutter komme til Sjælland med Molslinjens hurtigfærger, der sejler mellem Aarhus og Odden. Flere end 3 mio. passagerer og 1,3 mio. personbiler tager hvert år den tur. For at gøre det endnu lettere og hurtigere for byens borgere at tage færgen til Sjælland og for at undgå mest mulig færgetrafik i midtbyen, har vi flyttet færgeterminalen til Østhavnen, og vi har samtidig udvidet Østhavnsvej til to spor i hver retning.

Besøg Molslinjen
DJI 0335 Copy

En tur til Samsø

Den 4. maj 2021 havde Samsø Rederis hurtigfærge ”Lilleøre” sin jomfrutur. Nu sejler færgen i fast rutefart mellem Aarhus havn og Samsø flere gange om dagen. Lilleøre er beregnet til gående passagerer med eller uden cykler, og turen tager kun ca. 60 minutter.

Hurtigfærgen Lilleøre

Krydstogtskibe

Aarhus er en af landets største krydstogtdestinationer. Hvert år i forår- og sommerperioden har vi en række anløb af krydstogtskibe med tusindvis af gæster og ansatte ombord. De tager typisk en tur rundt i lokalområdet, mens skibet ligger ved kaj, og i byens forretninger og spisesteder vil du derfor ofte møde turister, der er kommet sejlende hertil.

Krydstogtskib AIDA på vej ud af havnen

Åben Havn og Festuge

I løbet af året – typisk i sommermånederne og i forbindelse med Aarhus Festuge og Åben Havn er det muligt som borger at komme på havnerundfart i Aarhus havn og fra søsiden se den fantastiske udvikling, der er sket med både byen og erhvervshavnen de seneste år.

Skibet Jakob til Åben Havn

Læs mere om Byens Havn