Forsæt til indhold

Til vands

Aarhus havn fungerer som knudepunkt for en lang række destinationer. Om det er Molslinjen, Samsø Færgen eller de helt store krydstogt færger, så tager vi glædeligt imod.

Den hurtige forbindelse til Sjælland

Fra Aarhus havn kan du på kun1 time og 20 minutter komme til Sjælland med Molslinjens hurtigfærger, der sejler mellem Aarhus og Odden. Flere end 3 mio. passagerer og 1,3 mio. personbiler tager hvert år den tur. For at gøre det endnu lettere og hurtigere for byens borgere at tage færgen til Sjælland og for at undgå mest mulig færgetrafik i midtbyen, har vi flyttet færgeterminalen til Østhavnen, og vi har samtidig udvidet Østhavnsvej til to spor i hver retning.

Besøg Molslinjen
333 4630

En tur til Samsø

Fra sommeren 2021 forventer vi, at Samsø Rederi sejler i fast rutefart mellem Aarhus havn og Samsø flere gange om dagen med deres nyindkøbte færge. Det betyder, at du som gående passager eller cyklist kan tage en tur til Samsø for en enkelt eller flere dage.

IC17167 36M Samso Rederi Exterior Model (1) (2)

Krydstogtskibe

Hvert år i forår- og sommerperioden har vi desuden en række anløb af krydstogtskibe med tusindvis af gæster og ansatte ombord. De tager typisk en tur rundt i lokalområdet, mens skibet ligger ved kaj, og i byens forretninger og spisesteder vil du derfor ofte møde turister, der er kommet sejlende hertil.

Krydstogt 1 AIDA

Åben Havn og Festuge

I løbet af året – typisk i sommermånederne og i forbindelse med Aarhus Festuge og Åben Havn er det muligt som borger at komme på havnerundfart i Aarhus havn og fra søsiden se den fantastiske udvikling, der er sket med både byen og erhvervshavnen de seneste år.

IMG 6889

Læs mere om Byens Havn