Forsæt til indhold

Til lands

Ud over de mange af byens borgere, der har deres arbejdsplads på Aarhus havn, så bliver havnens arealer brugt til mange forskellige fritidsaktiviteter.

Lystfiskeri

I Danmark er der rigtig mange lystfiskere – og særligt havne og moler er blandt lystfiskere kendt som gode fiskepladser. Her er Aarhus havn ingen undtagelse med sin tætte placering på Aarhus C, nemme tilgængelighed og store artsdiversitet. På Aarhus havn kan man med lidt held få blandt andet torsk, sej, makrel, sild og endda havørred på krogen. Det er tilladt at fiske flere forskellige steder på havnen, og alle kan være med, da det ikke kræver lange kast for at komme ud til fiskene i de dybe havnebassiner. På Østhavnen har vi bygget to fiskeplatforme for at give lystfiskerne de mest optimale betingelser. Tag madpakken med og nyd udsigten, mens du venter på den store fangst.

Her må du fiske på Aarhus havn
Den nye fiskeplads ved Østhavnsvej

Motionsløb

Uanset om du er hærdet motionsløber, løber lidt selv i din fritid eller bare nyder en god gåtur, så skal du ikke snyde dig selv for en tur på havnen. Motionsløbere har hvert år glæde af havnearealerne, hvor flere forskellige motionsløb afvikles på eller omkring havnen. Motionsløbene er en oplagt mulighed for at se havnen fra en anden side, end du normalt oplever den. Aarhus Havn står ikke stille – der sker altid noget. Tager du en løbe- eller gåtur op langs Østhavnen på den afmærkede cykelsti, vil du uden tvivl få en smuk tur samtidig med, at du vil kunne få et lille indblik i nogle af aktiviteterne på havnen.

Luftfoto af Aarhus havn og omkringliggende arealer

Åben Havn

Åben Havn er med god grund blevet noget af et tilløbsstykke. Hvert andet år inviterer havnens virksomheder byens borgere indenfor på den anden side af hegnet for gennem informative aktiviteter at vise borgerne i Aarhus, hvem vi er, og hvad vi kan. Både børn og voksne kan på denne helt særlige dag høre, læse, smage og sanse, hvad der sker på havnen i hverdagen. Der er altid masser af stande, store køretøjer og spændende bulkvarer, der appellerer til røre- og lugtesansen. Kom på havnerundfart med turbåd eller tag med på bustur ind på det ellers lukkede havneområde. Åben Havn er en helt unik oplevelse, som uden tvivl vil blive husket – uanset hvor gammel du er.

Skibet Svanen til Åben Havn

Blomster og bier på havnen

Hvis du har gået en tur langs Østhavnsvej for nylig, har du måske lagt mærke til, at der er blevet plantet en række forskellige træer, buske og blomster? Årsagen til det er, at Aarhus Havn har besluttet at anlægge flere store, vilde og ikke mindst naturlige områder på havnen for at øge biodiversiteten. Havne-haver er dog noget helt andet end villa-haver, så en del af øvelsen går også ud på at finde ud af, hvad der overhovedet kan gro og vokse i et havnemiljø. Den viden skal vi så bruge til anlægningen af flere grønne områder på havnen som eksempelvis Aarhus Blueline Park. Der er ingen tvivl om, at de grønne områder vil øge diversiteten af insekter og fugle på havnen, men studier viser også, at grønne områder har en positiv effekt på os mennesker.

Blomstervej

Læs mere om Byens Havn